Yamaha C3E Disklavier vleugel

Yamaha C3E Disklavier vleugel

Yamaha C3E Disklavier

Gebruikt vleugel
Hoogte: 149 cm
Breedte: 186 cm
Gewicht: 320 kg
Kast: zwart hoogglans
Bouwjaar: 1991

Yamaha C3 Disklavier vleugel

Mooie typische Yamaha vleugel.
Deze Disklaviervleugel is iets ouder dan de andere die we hebben.
Dat is ook te zien aan de mechanische kast die erbij hoort.
Mede om die reden en omdat de vleugelkast wat gebruikssporen heeft is de vleugel afgeprijsd.Als instrument is de vleugel in prima staat, goed bespeelbaar, mooi van toon en ook qua disklavier goed te bedienen.

De C3 vleugel is onderdeel van de “Conservatory” lijn (vandaar de letter C). Het is de meest populaire vleugel van Yamaha. Erg geliefd bij muziekscholen, conservatoria en pianodocenten.

Een Disklavier is een akoestische piano of vleugel, die bespeeld kan worden door een pianist, maar daarnaast ook muziek kan afspelen vanaf een Midi-interface, cd-rom, diskette of harde schijf. Alle disklaviervleugels kunnen bespeeld worden door een pianist, maar ook zonder pianist spelen. Disklaviervleugels kunnen het op de piano gespeelde werk opnemen (niet bij alle types) en nogmaals spelen met exact dezelfde aanslag als de oorspronkelijke opname. Hierbij bewegen bij weergave de toetsen op exact dezelfde wijze. De weergave kan zowel akoestisch (via het hamerklavier) als digitaal (via een MIDI-interface) geschieden.

Het instrumentsysteem, dat door Yamaha in 1987 werd geïntroduceerd, kan worden gezien als een moderne versie van de pianola. De hedendaagse ‘pianola’s’ bevatten tevens een computer, die middels technische voorzieningen (LED-sensoren) aan de toetsen en pedalen is gekoppeld en die via MIDI aangestuurd kan worden, die op zijn beurt ook andere MIDI-instrumenten kan aansturen.

Het instrument kan extreem ingewikkelde passages virtuoos spelen, die voor een enkele pianist praktisch onspeelbaar zijn.

Over Yamaha

Yamaha en Kawai zijn de meest bekende Japanse merken.
Yamaha, een begrip in de pianowereld, werd in 1887 opgericht door horlogemaker Tarakusu Yamaha. Deze begon met de bouw van harmoniums of traporgels.
In 1900 startte Yamaha als eerste in Japan met de bouw van piano’s, geholpen door firma Bechstein.
Het bedrijf ontwikkelde zich tot een gigant in de pianowereld.
Yamaha instrumenten staan bekend om hun degelijke materialen en bouw, lichte aanslag en bovengemiddelde stemvastheid.

 

Prijs

€ 15.900,- 

  • levertijd: in overleg
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland