Schimmel

Gebruikt vleugel
Lengte: 205 cm
Gewicht: 350 kg
Kast: zwart hoogglans
Bouwjaar: tussen 1986 – 1990

Schimmel Vleugel

Een mooie vleugel van Duits fabrikaat  met een krachtige maar ook heldere aangename klank en vrij lichte speelaard. De kast is nog in heel goede staat. Op de bovenklep zitten wat lichte gebruikssporen maar verder ziet het instrument er als nieuw uit. Een schimmel vleugel is heel degelijk gebouwd met robuuste poten, grote wielen en een stevige lessenaar. Maar daarnaast is er oog voor sierlijke details.

Deze vleugel wordt door ons in consignatie verkocht!

Over Schimmel

Het merk Schimmel werd in 1895 opgericht door Wilhelm Schimmel te Leipzig. Het bedrijf bouwt al snel al een zeer goede reputatie op. Nog voor de eeuwwisseling begint de export van Schimmel instrumenten naar landen als Rusland, Italie en Amerika.

In 1898 wordt het 2500ste instrument geproduceerd. Vanaf 1927 staat de jongste zoon van Schimmel aan het roer, Wilhelm Arno. Het bedrijf wordt in 1931 voortgezet in Braunschweig. Tot het eind van de tweede wereldoorlog behoort het merk tot de selecte groep van fabrieken die officieel piano’s mag bouwen. Vanaf 1961 zet zoon Wilhelm Nikolaus de onderneming voort nadat Wilhelm Arno Schimmel onverwachts komt te overlijden.

In 1964 bedraagt de jaarlijkse productie 6000 instrumenten, 30% van alle in de Duitse Bondsrepubliek vervaardigde piano’s en vleugels. Twee derde van de productie wordt geëxporteerd.

In 1985 viert het merk zijn honderdste geboortedag. Ook tegenwoordig nog streeft Schimmel met zijn productlijn naar topprestaties. Met een goede, betrouwbare en degelijke reputatie en grote bekendheid heeft het bedrijf nog steeds toekomst.

Prijs

€ 9.750,-

  • levertijd: in overleg
  • inclusief verstelbare bank