Rippen Maestro Vleugel Piano

Rippen Maestro Vleugel Piano

Rippen Maestro

Gebruikt piano
Hoogte: 140 cm
Breedte: 146 cm
Diepte: 53 cm
Gewicht: 196 kg
Kast: noten fineer
Bouwjaar: voor 1948

Rippen Maestro Piano “staande vleugel”

Zeer bijzonder model piano/vleugel. Schitterende kast met verrassende en authentieke details. De kast is mooi opgepoetst en het mechaniek heeft groot onderhoud gehad. De piano heeft een totaal eigen karakter zowel in speelaard, aanslag als toon.

Rippen was de eerste pianobouwer die een kleiner model piano ontwikkelde begin 20e eeuw. Om daar toch zoveel mogelijk toon uit te krijgen bedacht hij de “staande vleugel”. Compact als een piano met de volheid van een vleugel. Het geheim zat hem o.a. in de  bouw van de klankkast met de snaren (rechtsnarig ipv kruissnarig) Dit model Rippen Maestro piano is zijn pronkstuk geworden.

Over Rippen

Rippen was een Nederlands pianobedrijf.
Johan Jacob Rippen, zoon van de Haagse pianohandelaar D.A. Rippen, startte in 1937 een eigen pianobedrijf. Al snel ontwikkelde en bouwde hij naast de traditionele piano’s ook zeer eigenzinnige modellen. Hij was de eerste met een klein model piano dat later ook door Duitse fabrikanten is overgenomen. Rippen was voortdurend aan het experimenteren met de bouw van piano’s en vleugels en genoot daardoor een unieke plek binnen de pianowereld. De Nederlandse fabriek is in de jaren 60 naar Ierland verplaatst omdat het daar goedkoper bouwen was maar is uiteindelijk toch ter ziele gegaan door slecht beleid. De naam Rippen is verkocht maar de huidige piano’s worden in China gebouwd.

 

Prijs

€ 4.395,-

  • levertijd: in overleg
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland
  • 4 jaar garantie
  • incl bijbehorende bank