Geyer

Gebruikt piano
Hoogte: 107 cm
Breedte: 146 cm
Diepte: 55 cm
Gewicht: 196 kg
Kast: noten fineer

Geyer Piano

Een uitstekende studiepiano met een prima klank.
Ook de kast ziet er nog goed uit.

Over Geyer

Adolph Heinrich Geyer (1846-1931) wordt in Eisenberg geboren als zoon van de pianolederfabrikant Eduard Geyer (een florerend bedrijf omdat in die tijd nog diverse onderdelen van het mechaniek, demping en de hamerkoppen met fijn leer bekleed werden). Hij begon zijn opleiding als pianobouwer bij Hölling & Spangenberg in Zeitz, waar ook Julius Blüthner en Adolf Schiedmayer hun opleiding genoten. Daarna werkt Adolph Geyer bij diverse pianobouwers in Duitsland en in de USA. In 1877 richt hij zijn eigen fabriek op en bouwt piano’s naar Amerikaans voorbeeld, dat hij System Steinway noemt. Deze fabriek wordt gezien als eerste industriële pianofabriek van Eisenberg.
Na zijn dood wordt het bedrijf overgenomen maar houdt het de merknaam Geyer
In 1948 wordt het bedrijf onteigend en een staatsbedrijf, In de VEB Pianofortefabrik Eisenberg – later VEB Möbelkombinat Eisenberg – worden de merknamen Geyer en Fuchs & Möhr op zowel vleugels als piano’s gezet, andere namen (Eisenberg, Weissbrod, Finger) alleen op piano’s.
Na de “Wende” in 1990 werd de fabriek met behulp van de Treuhand weer zelfstandig onder de naam Eisenberger Pianofortefabrik GmbH en worden er alleen nog Wilh. Steinberg piano’s gebouwd. Halverwege 2013 is de fabriek overgenomen door de Parsons Music Group uit Hongkong. De toenmalige directeur-eigenaar (sinds 1997) van de fabriek, Frederik Steffes, heeft in 2015 zijn eigen bedrijf opgericht samen met Christoph Schulz. Zij laten nu hun A. Geyer piano’s en vleugels bouwen in een fabriek in de provincie Zhejiang in China.

 

Prijs

Je kunt deze piano huren voor € 35,- per maand

  • levertijd: in overleg