Fuchs & Mohr

Gebruikt piano
Hoogte: 100 cm
Breedte: 137 cm
Kast: noten fineer

Fuchs & Mohr Piano

Prima studiepiano met aangename klank.
Leuk compact formaat, 85 toetsen
Kast is prima in orde.

Over Fuchs & Mohr

Merk is onderdeel van Geyer
Adolph Heinrich Geyer (1846-1931) wordt in Eisenberg geboren als zoon van de pianolederfabrikant Eduard Geyer (een florerend bedrijf omdat in die tijd nog diverse onderdelen van het mechaniek, demping en de hamerkoppen met fijn leer bekleed werden). Hij begon zijn opleiding als pianobouwer bij Hölling & Spangenberg in Zeitz, waar ook Julius Blüthner en Adolf Schiedmayer hun opleiding genoten. Daarna werkt Adolph Geyer bij diverse pianobouwers in Duitsland en in de USA. In 1877 richt hij zijn eigen fabriek op en bouwt piano’s naar Amerikaans voorbeeld, dat hij System Steinway noemt. Deze fabriek wordt gezien als eerste industriële pianofabriek van Eisenberg.
Na zijn dood wordt het bedrijf overgenomen maar houdt het de merknaam Geyer
In 1948 wordt het bedrijf onteigend en een staatsbedrijf, In de VEB Pianofortefabrik Eisenberg – later VEB Möbelkombinat Eisenberg – worden de merknamen Geyer en Fuchs & Möhr op zowel vleugels als piano’s gezet, andere namen (Eisenberg, Weissbrod, Finger) alleen op piano’s.
Na de “Wende” in 1990 werd de fabriek met behulp van de Treuhand weer zelfstandig onder de naam Eisenberger Pianofortefabrik GmbH en worden er alleen nog Wilh. Steinberg piano’s gebouwd.

 

 

Prijs

€ 25,-

U dient bij deze piano wel een servicepakket af te sluiten van € 7,50 per maand waarbij o.a het stemmen inbegrepen zit.
Huren en tegelijk sparen?
Lees over onze spaar mogelijkheden onderaan de pagina verkoop bij het kopje huren.

  • levertijd: in overleg
  • Transport (gelijkvloers en begane grond) eenmalig € 150,-